OBS.:

OBS.: HVIS DU KUN LÆSER EN POST I DENNE BLOG, SÅ LÆS DEN FØRSTE FRA DECEMBER 2010: "Hvad bestemmer vore politiske holdninger: Retfærdighed eller Godhed" DENNEHER ER OGSÅ HELT CENTRAL: 9. december 2010: "Hvor står DF i det politiske landskab? To dimensioner"

torsdag den 25. november 2021

Minkaflivningen: Ulovlig og ubegrundet

 

I Berlingskes kronik d.15. november analyserer Morten Svensson krystalklart statsminister Mette Frederiksens autoritære ledelsesstil og forklarer, hvordan den har banet vejen for den lovstridige likvidering af hele minkbranchen. Statsministerens – og antagelig også hendes departementschefs – ledelsesstil beskrives som ”ubehagelig, uforskammet, aggressiv samt truende”. Derfor har ingen af de mange involverede politikere eller embedsmænd turdet påpege, at minklikvideringen krævede ny lovgivning, før den lovligt kunne sættes i værk.

Men kronikken, såvel som den pågående kommissionsundersøgelse, beskæftiger sig kun med lovmæssigheden i minkaflivningen. Et andet forhold er sagligheden i beslutningen, og her har bl.a. Berlingske beskrevet, at masseaflivningen slet ikke var nødvendig. Minksmitten bragte ikke vaccinens effektivitet i fare, og det blev allerede påpeget fra flere eksperter dagen før den famøse pressekonference d. 4. november 2020, hvor aflivningen blev beordret.

Minkaflivningen var altså ikke bare ulovlig, den var også unødvendig. Som Napoleons minister sagde: ”Det er værre end en forbrydelse, det er en dumhed”. Hvis minkaflivningen havde været nødvendig og ekstremt hastende, havde regeringen måske kunnet påstå nødret og fået tilgivelse for lovbrud. I stedet nøjedes man med rådgivning fra en side og undlod at bruge blot et par dage på at konsultere alle relevante eksperter, men hastede sagen igennem.

Det er ikke rettidig omhu, det er panik.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar