OBS.:

OBS.: HVIS DU KUN LÆSER EN POST I DENNE BLOG, SÅ LÆS DEN FØRSTE FRA DECEMBER 2010: "Hvad bestemmer vore politiske holdninger: Retfærdighed eller Godhed" DENNEHER ER OGSÅ HELT CENTRAL: 9. december 2010: "Hvor står DF i det politiske landskab? To dimensioner"

mandag den 31. oktober 2016

Dansk Folkepartis sag om EU-støttemidler og Danmarks Radios svindel

Nu har sagen om Dansk Folkepartis forkerte brug af EU-parlaments-støttepenge kørt i et års tid. Der kan næppe graves flere elementer op, men sagen er efterhånden også blevet udnyttet til sidste dråbe af pressen. Hvad er status så:

Problemet er, at DFs gruppe i EU-parlamentet gennem grupperingen MELD og den tilhørende fond FELD har søgt og fået et par millioner kr., som skulle have være anvendt til EU-oplysning, men som DF har anvendt til almindeligt hjemligt partiarbejde. DF har nu erkendt fejlen og betalt hele støtten tilbage, foreløbig til en deponeringskonto, mens EU undersøger sagen.

Det er denne fejlagtige brug, pressen og andre DF-kritikere ikke tøver med at kalde svindel. Og der foreligger da også et tilfælde, hvor DFs parlamentsgruppe – formentlig er der tale om Morten Messerschmidt, men det er bl.a. det, der skal klarlægges – har sendt et forkert dagsordenudkast til parlamentet som bilag for en ansøgning. Det synes at være rod, måske noget værre.

Men skal vi ikke også prøve at sætte sagerne i perspektiv: Ikke blot svindles der konstant med langt større beløb i EU-systemet – altså svindles som at malke systemet til privat berigelse – mens DF har brugt pengene til politiske formål. Desuden: I Danmark betaler Folketinget partistøtte til de indvalgte partier til deres drift, kommunerne betaler partistøtte til partiernes drift – kun EU udbetaler partistøtte med krav om en bestemt anvendelse. Det har DFs danske ledelse åbenbart overset. En klar fejl, men svindel?

Men pressen har forfulgt sagen benhårdt: F.eks. i Danmarks Radios DR2, i Clement Kjærsgårds program ”Debatten” – det burde rettelig hedde ”Afhøringen” eller ”Clements enetale” – hvor inviterede DF-repræsentanter netop prøvede at sætte sagen i perspektiv. Det fik de ikke lov til. Andre partier har også misbrugt danske midler til oplysning om EU til interne partiformål, det blev af Stine Bosse affejet som ”kontorfejl”!


Apropos perspektiv: DR fik af Folketinget 150 millioner kr. til at lave et nationalt, historisk oplysende drama om krigen i 1864. I stedet lavede DR et antinationalt, historieforvrængende makværk. Var det så ikke også svindel? Skal DR så ikke også betale pengene tilbage til Statskassen?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar