OBS.:

OBS.: HVIS DU KUN LÆSER EN POST I DENNE BLOG, SÅ LÆS DEN FØRSTE FRA DECEMBER 2010: "Hvad bestemmer vore politiske holdninger: Retfærdighed eller Godhed" DENNEHER ER OGSÅ HELT CENTRAL: 9. december 2010: "Hvor står DF i det politiske landskab? To dimensioner"

onsdag den 14. december 2011

Spin og kontra-spin

Et nyt eksempel på mediernes lemmingeadfærd, men måske også på spin eller kontra-spin, er de sidste dages genopblussen af lækage-sagen om danske jægersoldaters udsendelse til Irak i 2007.
Selve dagens substans er papirtynd: Nogen i Forsvarsministeriet kommer til at røbe overfor nogle journalister, at en enhed fra Jægerkorpset skal sendes til Irak til forstærkning af den dengang udstationerede danske bataljon. Jyllandsposten og TV2 beslutter at bringe nyheden. Forsvarschefen beder Jyllandsposten om at vente med at bringe historien, til jægerne er kommet på plads, men det nægter bladet. Derefter beslutter TV2 også at bringe nyheden. Efterfølgende udtalte Jægerkorpsets chef, at lækagen kunne have øget risikoen for soldaterne. Jægerkorpset led dog ingen tab under sin udstationering.
Mere er der ikke i selve sagen. Nogen i Forsvarsministeriets ledelse har dummet sig, måske er en spindoktor gået for langt for at prøve at få sin minister til at tage sig godt ud, hvilket er hans job. Men det er umuligt at se de samme demokratiske problemer i denne sag, som man kan se i den nyeste spindoktor-sag fra den tidligere skatteministers periode.
Men det rejser nogle spørgsmål:
Skal Jyllandsposten og TV2 ikke retsforfølges for at have offentliggjort militære hemmeligheder i krigstid?
Hvordan og hvorfor dukker lydfilen, hvor den tidligere forsvarsministers spindoktor udpeges, op nu? Dens indhold var jo kendt i forvejen.
Højesteret har tidligere afgjort, at lydfilen ikke skal offentliggøres af hensyn til pressens kildebeskyttelse. Skulle Ekstrabladet så ikke blot have sendt filen tilbage til Danmarks Radio? Har Ekstrabladet ikke begået hæleri ved at offentliggøre den?
Først kommer der gamle oplysninger i skatte-spindoktorsagen fra en skattedirektør, der er organiseret socialdemokrat. Så kommer der en gammel DR-lydfil i den anden spindoktor-sag. Sagerne kædes med begejstring sammen af socialdemokratiets politiske ordfører – det er ham, der ville give den afgåede regering skylden for IC4-skandalen, selvom togene blev bestilt allerede under Nyrup i slut-1990’erne - , og hele pressen følger trop. Alle fortrænger, at statsministeren faktisk har en uafsluttet skattesag om mange års uberettiget benyttelse af ægtefælles personfradrag, en sag, der er blevet forældet i Skat Københavns hænder.
Enhver kan efter behag forbinde punkterne med streger, som amerikanerne siger.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar