OBS.:

OBS.: HVIS DU KUN LÆSER EN POST I DENNE BLOG, SÅ LÆS DEN FØRSTE FRA DECEMBER 2010: "Hvad bestemmer vore politiske holdninger: Retfærdighed eller Godhed" DENNEHER ER OGSÅ HELT CENTRAL: 9. december 2010: "Hvor står DF i det politiske landskab? To dimensioner"

torsdag den 21. februar 2013

Jihad i TV 2


I aften afholder Trykkefrihedsselskabet et møde på Christiansborg om ytringsfriheden i Danmark set i lyset af det nylige mordforsøg på Lars Hedegaard. Hedegaard selv og en række politikere vil sidde i debatpanelet.

Der er adgang for offentligheden, men af indlysende sikkerhedsgrunde bliver de tilmeldte mødedeltagere vurderet på forhånd, så godt det nu er muligt. Det har medført, at en ung indvandrer er blevet afvist som deltager. Han går derefter til TV 2, som bringer et interview med ham som hovednyhed kl.22 onsdag aften. Efterfølgende grilles en repræsentant for arrangørerne og krydsforhøres om årsagen til afvisningen af den unge mand.

Det viser sig, at årsagen til afvisningen er dels, at han har opgivet sit navn til Jihad, og dels, at hans facebookprofil er prydet med bl.a. et citat af Che Guevara om at falde i kamp og tage våbnet op.

Det fandt han selv og TV 2 var helt forkastelige begrundelser. Jihad betød ifølge dem blot ”stor anstrengelse”, og citatet var blot ment i overført betydning.

Ærlig talt: I dagens situation forekommer afvisningen mig at være udtryk for berettiget forsigtighed. Manden, der skød mod Hedegaard, mente formentlig selv, at han var i gang med ”Jihad”, og det var ikke blot et overfald, det var et mordforsøg. Men TV 2s behandling af sagen er helt i tråd med deres (og Danmarks Radios og de fleste andre mediers) generelle positive holdning til masseindvandring fra Mellemøsten og Afrika.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar