OBS.:

OBS.: HVIS DU KUN LÆSER EN POST I DENNE BLOG, SÅ LÆS DEN FØRSTE FRA DECEMBER 2010: "Hvad bestemmer vore politiske holdninger: Retfærdighed eller Godhed" DENNEHER ER OGSÅ HELT CENTRAL: 9. december 2010: "Hvor står DF i det politiske landskab? To dimensioner"

søndag den 7. april 2013

CO2 og global opvarmning – fup eller fakta


I flere årtier har der været enighed blandt de toneangivende politikere og videnskabsmænd om, at den stigende udledning af CO2 i atmosfæren var årsag til global opvarmning, og der er igangsat enorme internationale og nationale programmer for at bremse CO2-udledningen.

Der har altid været folk, der har sat spørgsmålstegn ved disse sammenhænge, men de er blevet brændemærket som ”klimaskeptikere” og har sat sig selv udenfor det gode selskab – nogenlunde ligesom dem, der sætter spørgsmålstegn ved visdommen i Euro-projektet eller masseindvandringen til Vesten.

Nu dukker der så små, forsigtige pip op i blade som The Economist og Berlingske, hvor videnskabsmænd som Ed Hawkins fra University of Reading eller James Hansen, afgået chef for NASAs klimaforskning, konstaterer, at klodens middeltemperatur slet ikke er steget i 10 år! Selvom der er udledt større mængder CO2 end nogensinde før! Den foreløbige konklusion er, at vi slet ikke ved så meget om sammenhængene mellem CO2 og Jordens temperatur, og havenes stigning, som det hidtil skråsikkert er blevet postuleret.

Når man betænker, hvilket enormt apparat, der er blevet sat op i de sidste årtier med klimatopmøder, CO2-kvoter osv, skulle man tro, at dette var en sensation. Men nej. Ikke et ord i nyhedsudsendelserne eller på avisernes forsider!

Nu må det altid være fornuftigt at holde hus med Jordens ikke-fornybare ressourcer. Men når man betragter det seneste danske energi- og klima forlig, der indebærer, at vi skal gå helt over til vind, sol osv i 2050, og at omstillingen skal finansieres af stadig øgede afgifter på el- og andet energiforbrug, må man spørge, om vi ikke her er gået for vidt?

Usikkerheden for forsyningens stabilitet og de enorme omkostninger for alle forbrugere, både virksomheder og private, gør, at man bliver urolig. Denne omstilling fører os ud i et usikkert terræn, hvor vi bogstaveligt talt bliver afhængige af, hvordan vinden blæser, og omkostningerne vil medføre tab af arbejdspladser. Hvad nu, hvis det slet ikke er til nogen nytte?

Mon ikke politikerne skulle se på energiforliget en gang til i lyset af de nyeste oplysninger?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar