OBS.:

OBS.: HVIS DU KUN LÆSER EN POST I DENNE BLOG, SÅ LÆS DEN FØRSTE FRA DECEMBER 2010: "Hvad bestemmer vore politiske holdninger: Retfærdighed eller Godhed" DENNEHER ER OGSÅ HELT CENTRAL: 9. december 2010: "Hvor står DF i det politiske landskab? To dimensioner"

tirsdag den 1. oktober 2013

Blod i fodboldarenaen – velkommen til VM 2022

Der var en beskeden notits gemt allerbagest i Sporten i Berlingske d.27. september 2013: VM-byggeri koster masser af menneskeliv.

Det drejer sig om byggeriet af fodboldarenaer i Qatar til VM i 2022. Det udføres åbenbart især af tusindvis af nepalesiske arbejdere, og deres arbejdsvilkår er så dårlige, at der mellem 4. juni og 8. august er omkommet 44 af dem. De knokler i op til 50 graders varme, de nægtes at drikke vand, ofte tilbageholdes deres løn eller deres pas inddrages. International Trade Union Confederation (ITUC) anslår, at stadionbyggerierne som minimum vil koste 4000 immigrantarbejdere livet frem til 2022, hvis der ikke skrides ind!

Nu vil der altid ske arbejdsulykker ved store anlægsarbejder, men disse tal er jo i en størrelsesorden, man ellers kun ser ved f.eks. krige eller jordskælv. Og her er der tale om fremtidige dødsfald, der kan forhindres. Det er jo ikke, fordi Qatar ikke har penge til at bygge under anstændige vilkår for arbejderne. Så hvor er ”verdenssamfundets” reaktion? Hvor er verdenspressen, hvor er EU, hvor er Amnesty International, hvor er Wikileaks? Tavshed!

Skyldes det, at det er en gammel nyhed, at asiatiske gæstearbejdere i de arabiske oliestater udnyttes og lever under slavelignende forhold? Venter man sig ikke andet af oliestaterne? Det er jo racisme!

Hvorfor skal oliestaterne for resten altid importere arbejdskraft fra Asien? Der er jo millioner af arbejdsløse i de arabiske lande, især Egypten, og i de palæstinensiske flygtningelejre. Og de er vel vant til klimaet, i modsætning til nepaleserne?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar