OBS.:

OBS.: HVIS DU KUN LÆSER EN POST I DENNE BLOG, SÅ LÆS DEN FØRSTE FRA DECEMBER 2010: "Hvad bestemmer vore politiske holdninger: Retfærdighed eller Godhed" DENNEHER ER OGSÅ HELT CENTRAL: 9. december 2010: "Hvor står DF i det politiske landskab? To dimensioner"

fredag den 15. april 2011

Overkriminalitet og irrelevant statistik

Med jævne mellemrum kommer der ny statistik om overkriminaliteten hos indvandrere fra især Mellemøsten og Afrika. Og hver gang, som fuglen kommer ud af kuk-uret, kommer der damage-control kommentarer fra indvandringspositive gående ud på, at indvandrerne som gruppe er yngre, dårligere uddannede og fattigere end danskerne. Og hvis man korrigerede for disse faktorer, altså sammenlignede dem med en tilsvarende gruppe danskere, ville de næsten ikke være overkriminelle. Kun ca. 40% mere kriminelle.

Hvis man i øvrigt synes, at multikultur er noget rod, synes man, at 40% merkriminalitet, efter diverse korrektioner, er uacceptabelt og må give anledning til politiske beslutninger. Hvis man er begejstret for multikultur, synes man, at 40% er en lav pris at betale for berigelsen i øvrigt.

Min pointe her er en anden, nemlig at korrektionen i sig selv er irrelevant. Indvandrerne er jo faktisk gennemsnitligt unge, dårligt uddannede og dårligt beskæftigede, så derfor begår de som gruppe faktisk også den høje, ukorrigerede kriminalitet, som danskerne oplever i virkelighedens verden.

Den statistiske korrektion er kun interessant, hvis man vil vurdere indvandrernes moralske habitus som gruppe, herunder betydningen af deres kulturelle baggrund. Korrektionen er irrelevant ved bedømmelsen af indvandringens konsekvenser. Vi har den indvandrersammensætning, vi nu engang har, især takket være Gammeltoft-Hansens indsats i 1983, og de Radikales i 1990'erne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar