OBS.:

OBS.: HVIS DU KUN LÆSER EN POST I DENNE BLOG, SÅ LÆS DEN FØRSTE FRA DECEMBER 2010: "Hvad bestemmer vore politiske holdninger: Retfærdighed eller Godhed" DENNEHER ER OGSÅ HELT CENTRAL: 9. december 2010: "Hvor står DF i det politiske landskab? To dimensioner"

fredag den 8. april 2011

Politiske løfters varighed

Et politisk løfte gælder kun, indtil det bliver opsagt med hæderligt varsel. Det, man lover eller aftaler, gælder kun til det bliver opsagt, og det kan kun opsiges til udløbet af indeværende valgperiode. Det, politikerne lover vælgerne at kæmpe for i næste valgperiode, kan kun opsiges til udløb af denne.

Derfor er det urimeligt, når medierne og oppositionen anklager Dansk Folkeparti for løftebrud. Pia Kærsgaard har hidtil sagt, at DF ikke vil være med til at hæve folkepensionsalderen før det årstal, der er aftalt i det gældende forlig. Men DF vil nu ikke udelukke i de kommende 2020-forhandlinger at inddrage fremrykning af forhøjelsen af folkepensionsalderen. Resultatet af disse forhandlinger vil nemlig først blive udmøntet i lovgivning efter det kommende Folketingsvalg, og det vil forinden i valgkampen blive forelagt vælgerne. Altså intet løftebrud.

Derimod fejlede Jens Otto Krag, da han i 1966 sagde ”man har et standpunkt, til man tager et nyt.” Han havde i valgkampen lovet ikke at regere på basis af SFs stemmer efter valget, og han løb fra sit ord straks efter valget.

Tilsvarende havde Nyrup i valgkampen før 1998-valget lovet ikke at pille ved efterlønnen, og han løb fra sit ord efter valget.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar