OBS.:

OBS.: HVIS DU KUN LÆSER EN POST I DENNE BLOG, SÅ LÆS DEN FØRSTE FRA DECEMBER 2010: "Hvad bestemmer vore politiske holdninger: Retfærdighed eller Godhed" DENNEHER ER OGSÅ HELT CENTRAL: 9. december 2010: "Hvor står DF i det politiske landskab? To dimensioner"

mandag den 30. juli 2012

Søren Pind og Obamas ”snigmord”


USA's militær har i de senere år udviklet førerløse, fjernstyrede fly – de såkaldte droner – så de er i stand til både at lokalisere modstandere og affyre raketter mod dem med stor præcision. De anvendes mod terrorister især i lande som Afghanistan, Pakistan og Yemen, hvor det er svært at bekæmpe dem på andre måder – både af militære og politiske årsager.

Denne fremgangsmåde fra USA’s side har som forventeligt i årevis været en torn i øjet på den europæiske venstrefløj, herunder de danske radikale. Derimod er det mere overraskende, at Venstres udenrigsordfører Søren Pind nu stemmer i med kritikken. Han taler om snigmord, hvor man sniger sig ind på det intetanende offer, som dræbes uden rettergang.

Søren Pind er helt galt afmarcheret, selv om hans egentlige ærinde er at kritisere S-SF-R-regeringen for dens forskelsbehandling af præsidenterne Bush og Obama på dette område. Målene for de amerikanske droner er karakteriseret ved to ting:

1. De er selv gået ind i en krig mod Vesten, især USA
2. De er kombattanter, d.v.s. de er aktive og bevæbnede

Man kan holde det op mod massemordet på kontorfolkene den 11. september 2001, hvor ofrene ikke anede, at de var i krig mod islamisterne, og hvor de ikke var kombattanter.

Pind ønsker, at terroristerne bliver stillet for en dommer i steder for at blive dræbt af droneangreb. Det ville måske også være ønskeligt, men det er jo umuligt, når de gemmer sig i de nævnte lande. Alternativet ville være ikke at gøre noget. I øvrigt befinder terroristerne sig jo netop i en juridisk gråzone: Hvis de er lovlige kombattanter, må de jo ikke retsforfølges. Men så må de godt dræbes, indtil det øjeblik, hvor de overgiver sig! Hvis de ikke er lovlige kombattanter, må de både retsforfølges og også bombes, så længe de er aktive.

Det største problem er de uskyldige civile, der dræbes af droneangrebene, fordi terroristerne gemmer sig blandt dem. Ansvaret for disse tab ligger hos terroristerne, forudsat at USA's militær gør alt, hvad der er muligt, for at minimere disse tab. Alene fordi USA ikke har nogen som helst interesse i at påføre civilbefolkningerne disse tab, må man antage, at tabene er de mindst mulige.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar