OBS.:

OBS.: HVIS DU KUN LÆSER EN POST I DENNE BLOG, SÅ LÆS DEN FØRSTE FRA DECEMBER 2010: "Hvad bestemmer vore politiske holdninger: Retfærdighed eller Godhed" DENNEHER ER OGSÅ HELT CENTRAL: 9. december 2010: "Hvor står DF i det politiske landskab? To dimensioner"

torsdag den 10. marts 2011

Skik følge eller land fly - endelig en ministerudmelding

Det var en mærkedag tirsdag d. 8. marts 2011, da den nyudnævnte integrationsminister Søren Pind som sin programerklæring udtalte, at indvandrere skal opføre sig efter danske normer eller finde et andet land at bo i.

Ikke at der er noget nyt i synspunktet. Det har nationalt indstillede i almindelighed og Dansk Folkeparti i særdeleshed altid sagt. Men at en minister siger det, og uden tøven bliver bakket op af statsministeren. Det er noget nyt. Efter 1968, i hvert fald.

Det er også på høje tid, efter at både den tyske, britiske og franske regeringsleder har erklæret multikultur for en fiasko. Blot ærgerligt, at Pind bruger ordet assimilation som modsætning til integration. Ordene betyder næsten det samme, men assimilation leder tanken hen på fuldstændig ensartethed. Det er jo ikke det, Pind eller andre mener.

Vi mener blot, at alle skal spille efter de kendte danske spilleregler, når de færdes udenfor hjemmets fire vægge. Vi skal ikke lave om på noget for at behage indvandrerne.

Det bliver interessant at se oppositionens reaktion. Foreløbig har de taget kraftig afstand fra Pinds udtalelser. Men mon ikke Socialdemokraternes folkelige del vil reagere? De er formentlig helt enige med Pind.

Måske har regeringen alligevel en chance ved det kommende valg. Oppositionens økonomiske politik er efterhånden faldet helt fra hinanden, og hvis de nu også bliver endnu mere uenige på udlændingeområdet?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar