OBS.:

OBS.: HVIS DU KUN LÆSER EN POST I DENNE BLOG, SÅ LÆS DEN FØRSTE FRA DECEMBER 2010: "Hvad bestemmer vore politiske holdninger: Retfærdighed eller Godhed" DENNEHER ER OGSÅ HELT CENTRAL: 9. december 2010: "Hvor står DF i det politiske landskab? To dimensioner"

torsdag den 9. februar 2012

De irakiske fanger og Politikens scoop

Politikens store scoop i går, d.8. februar 2012, var offentliggørelsen af et notat, der skulle beskrive, hvordan den daværende chef for Hærens Operative Kommando, Poul Kiærskou, skulle have givet ordre til, at Hæren bevidst fejlagtigt skulle opgive antallet af tilfangetagne irakere under den danske indsats i Irak i 2000’erne til 198 i stedet for 500.
Den øvrige presse sprang straks på kampagnevognen, og venstrefløjen benyttede lejligheden til igen at udtrykke sin mistillid til Forsvarets ledelse.
Kernen i sagen – der endnu kun kendes fra pressen – synes at være, at der har været usikkerhed i Hæren om definitionerne og registreringerne af de irakiske fanger. Dette synes for udenforstående sikkert mærkeligt, men alle, der kender til den galopperende registrerings- og indberetningsbegejstring hos det offentlige – f.eks. fra Sundhedsvæsenet – vil kunne nikke genkendende.
Sagen synes at være, at Kiærskou i 2007 skar igennem de tekniske diskussioner og fastlagde en definition af fanger, der gav tallet 198. I 2011 er definitionen så blevet ændret af hans efterfølgere, så tallet nu er 500.
Min forventning er, at Kiærskou kan godtgøre, at han i 2007 handlede, som han mente var sagligt rigtigt, og ikke for at sminke sandheden, selvom det lavere tal var bekvemt for alle. Han vil få oprejsning, men det vil kun få beskeden omtale i pressen, og hans karriere er blevet skadet. System Politiken og forsvarets øvrige fjender har vundet en propagandasejr, uanset hvad.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar